Zijn camerariemen nuttig?

Er is niets hartverscheurender dan kijken hoe een camera uit je hand glijdt, de betonnen vloer raakt en blijft rollen. camerariemen zijn als veiligheidsgordels. Zelfs als je het type bent dat een soort anker of een statief gebruikt, kun je er nooit zo zeker van zijn. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden gezien, is dat het het zware gewicht van high-end camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen.

Camerariemen elimineren nek- en handpijn en zorgen ervoor dat u urenlang kunt werken. De standaardriemen die door fabrikanten worden geleverd, laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht. Aan de andere kant zijn speciale riemen zoals harnassen speciaal ontworpen om beter te voldoen aan de ergonomische behoeften van professionele fotografen. Camerariemen zijn een manier om je camera-uitrusting te personaliseren die verder gaat dan wat de kit biedt.

Met een camerariem kun je je persoonlijkheid uitdrukken en jezelf ook onderscheiden van anderen. Als je een modebewust type bent, kan je camerariem je stijl en personal branding accentueren. Als je de riem van je camera verwijdert, maak dan een foto van de hulpstukken, zodat je precies weet hoe je hem weer in elkaar moet zetten. Irriteren de rondklapperende eindstukken van de riem je? Als dat zo is, is er een manier om dat op te lossen.

Als uw riem kleine plastic schuifkragen heeft, zorg er dan voor dat deze zich aan het uiteinde van de riem bevindt, onder de gesp. Begin dan met het invoeren van de riem van buiten naar binnen via de bevestiging op de camera. Overweeg om een comfortabelere riem te kopen. Sommige hebben extra vulling en stretch (neopreen) en kunnen iets breder zijn.

Ze zitten comfortabeler om je nek en kunnen de druk verlichten bij het dragen van een zwaardere rig. Phil gebruikt een Sling Strap (black rapid) voor evenementenfotografie. Het hangt gemakkelijk over je schouder en zorgt ervoor dat je vrije handen hebt als je niet fotografeert. De camera schuift gemakkelijk op en neer over de riem wanneer u hem moet gebruiken.

Een waarschuwing bij het gebruik van de slingriem is echter de manier waarop deze op uw camera wordt bevestigd. Het wordt in het statiefgat aan de onderkant van je camera geschroefd. Dat kan een punt van mislukking zijn, want als je schroef loskomt, kan je camera op de grond vallen. Er zijn twee dingen die je kunt doen om je daartegen te beschermen.

Maak eerst, wanneer u het voor het eerst bevestigt, de kleine rubberen ring nat die tussen het bevestigingsmateriaal en uw camera zit. Ten tweede, controleer regelmatig de schroefdichtheid en draai deze indien nodig vast. Een riem die mogelijk goed werkt met één camera-instelling, optreden of lichaamstype, werkt mogelijk niet voor een andere opname. Alleen naar je plaatselijke cameraclub komen om te ontdekken dat alle anderen dezelfde camera vooraf hebben besteld als jij.

Dit betekent dat wanneer u de riem wilt verwijderen, u gewoon op het kussen van de ankerlus hoeft te drukken om deze los te maken en deze vervolgens uit de riemclip hoeft te schuiven. Je kunt een pad toevoegen voor zwaardere camera's om de belasting te verdelen, en een rubberen o-ring om de riem om je hand vast te zetten als je dat liever hebt. Van alle DSLR-camerariemen die Black Rapid produceert, is dit het populairst en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De gevoerde, verstelbare riem past netjes om uw hand, zodat u uw camera veilig kunt vasthouden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over per ongeluk vallen.

Aangezien één stijl camerariem perfect kan zijn voor één type opname, terwijl andere misschien beter zijn voor anderen, kunt u overwegen om een of meer stijlen aan uw collectie toe te voegen om alle bases te dekken als (wanneer) uw bankrekening gelijk is. en terwijl de klantenservice van BR* zuigt*, kan ik met de riem (met microklem met QD-aansluiting en QD Strap Swivel van RRS) de hele dag een D7200 en Nikon 200-500 mm-lens dragen zonder het nauwelijks te merken. Het werkt goed met een verscheidenheid aan camera's in verschillende situaties, is supereenvoudig aan te passen, heeft een middenklasse prijs en biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met de camera-nokken in plaats van op de statiefbevestiging. Daarnaast biedt een camerariem de fotograaf een niveau van comfort en een handige manier om uw kit mee te nemen.

Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst. Hoewel de riem werkt met elk formaat en elke stijl camera, vond ik het leuk om de Peak Design Slide het beste te gebruiken met een onopvallende spiegelloze camera. Louise heeft ook jarenlange ervaring als web- en printjournalist, heeft gediend als hoofdredacteur voor het tijdschrift Practical Photography en heeft bijgedragen aan fotografietutorials en camera-analyse aan titels als Digital Camera Magazine (opent in nieuw tabblad) en Digital Photographer (opent in nieuw tabblad). .

Leave Reply

All fileds with * are required