Welke lengte camerariem moet ik krijgen?

Meet de riem - Neem een touwtje en doe het om je nek. Meet de afstand van je nek tot het punt waar je de camera wilt laten rusten met een liniaal. Net boven de taille is ongeveer 40 en een veel voorkomende, comfortabele pasvorm voor de meeste riemen. Een riem van normale lengte is ontworpen voor bijna iedereen.

Deze zijn het best te gebruiken als nekriem of om over één schouder te hangen. Normale lengte werkt ook goed als u van plan bent de camera over uw lichaam te dragen - vooral als u jonger bent dan 165 cm (5') lang. Het enige dat u hoeft te doen, is het naar wens inkorten. Zorg ervoor dat het comfortabel voor je is.

Je wilt waarschijnlijk niet dat het aan je riemgesp bungelt, maar aan de andere kant misschien. Vooral als je hem graag over je schouder draagt. Ik moet de enige zijn die van een eenvoudige nekriem houdt zoals de kit. Ik heb ze altijd de juiste lengte, dus een paar wikkelt zich om mijn hand en ze hebben dezelfde grip als een handriem.

Ik kan hem nog steeds om mijn nek hangen als ik ergens handsfree voor nodig heb. En ik kan hem als een draagdoek aantrekken om de camera onder mijn armkuil te houden als ik over rotsblokken op een pad loop. Ik denk dat van alle boven de Peak Design Slide de enige is die alles zou dekken wat ik nodig heb. Om een comfortabele riem te vinden, moet je eerst nadenken over de breedte en dikte van de riem.

Je wilt waarschijnlijk dikke, dikke bandjes vermijden. Een grote riem kan aan je haar trekken en je laten zweten. Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1,5 inch breed zijn, geef of neem een beetje naar uw persoonlijke voorkeur. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

De riem die bij de camera wordt geleverd, is een stuk onzin, het voelt alsof je touw om je nek hebt. Ik gebruik ook de back-uplijn die wordt bevestigd aan een van de zijriemhouders die normaal worden gebruikt voor nekbanden. Zoek naar een camerariem met een Quick Release-systeem met snij- en slijtvaste Dyneema-banden. Het dragen van de Lucky strap om je lichaam is ook de meest comfortabele manier om een camera de hele dag door te dragen.

Met een lange riem zoals de Simple 40 past deze op elk formaat van een fotograaf, terwijl het toch voldoende lengte biedt om de camera comfortabel naar uw oog te tillen en uit te breiden. Als je merkt dat je meer een nekriem over je schouder draagt dan je nek, wil je misschien in plaats daarvan een slingriem kopen. Landschapsfotografen kunnen snel overschakelen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren op een statief in een mum van tijd. Door de riem lang te houden, kan de camera tegen de bovenkant van je heup zitten terwijl de lens naar beneden wijst over je been.

Van de ene fashionista naar de andere, ik geef toe dat decoratieve en ambachtelijke leren camerariemen me doen kwijlen. Met al het draaien dat de camera doet tijdens een bruiloft, heb ik de camera van de slingriem laten komen, maar de back-uplijn ving hem op. Ik ben 5'7 en ik kocht een touwriem van 50 omdat ik het leuk vind dat de camera onder mijn middel zit - een beetje zoals een crossbody boodschappentas zou kunnen. Om te fotograferen bevindt de linkerhand zich in de natuurlijke positie om de camera vanaf de onderkant vast te pakken (een ander voordeel van het niet gebruiken van het statiefgat) en het is eenvoudig om de camera naar uw gezicht te tillen terwijl u uw rechterhand naar de ontspanknop brengt.

Ik had de standaard nekriem gebruikt die bij mijn camera werd geleverd en mijn nek kon het gewicht al die uren gewoon niet dragen. Ik gebruik meestal een standaard Tamrac N-45 gewatteerde leren riem voor mijn DSLR's, omdat ik tegenwoordig meestal maar één camera gebruik.

Leave Reply

All fileds with * are required