Worden camera's geleverd met riemen?

Als je alle accessoires doorzoekt die bij een nieuwe camera worden geleverd, vind je kabels en een batterij en wat papierwerk en een riem. Het enige dat ze je niet in de doos geven, is een geheugenkaart. De beste camerariemen zijn zoveel beter dan degene die bij je camera worden geleverd. Hoewel je je misschien afvraagt waarom het de moeite waard is om geld aan een riem uit te geven als je waarschijnlijk al iets bruikbaars hebt, is de waarheid dat een betere camerariem het geld dat je eraan uitgeeft zeker waard is.

De meeste camera's, vooral professionele en enthousiaste modellen, worden geleverd met een nekriem. Het gebruik van een nekriem heeft enkele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen. Derden hebben alternatieve riemen bedacht die u misschien comfortabeler en handiger vindt. En er zijn andere manieren om een camera te dragen dan alleen de nekriem te gebruiken.

We zullen al deze aspecten in het artikel van vandaag bekijken. De polsband van Peak Designs is prima als je een CSC-camera hebt en je gewoon persoonlijke en reisfoto's maakt. Het gebruik van het deksel maakt het voor iedereen erg moeilijk om de camera uit de tas te halen wanneer de camera niet in gebruik is. Slingbags zijn meer cameratassen voor algemeen gebruik dan specifiek ontworpen om alleen een camera mee te nemen.

De split in de splitring kan breder worden, zodat de riem van de ring komt of de ring van de camera komt. Geweldig artikel, ik heb mijn riemen al, maar dit zou een nieuwkomer in fotografie helpen om over te stappen naar de wereld van het dragen van een camera zonder nekpijn. Van de ene fashionista naar de andere, ik geef toe dat decoratieve en ambachtelijke leren camerariemen me doen kwijlen. Je kunt eenvoudig schakelen tussen het hebben van de camera aan je schouderriem en kan in enkele seconden worden losgemaakt en op een statief worden gemonteerd en vice versa.

Ik vind een polsband de beste optie voor point-as-shoot camera's, evenals zeer kleine spiegelloze camera's met korte priemlenzen zoals de EOS M50. Maar als ik mijn hand wil laten rusten en rondlopen, maak ik de camera los van de draagriem en klem ik hem op de tilband. Ik heb veel tijd besteed aan het testen en onderzoeken van camerariemen om te vinden wat volgens mij de beste oplossingen op de markt zijn op dit moment, maar het is altijd geweldig om van andere fotografen te horen over hun ervaringen. Je camera zou echter nog steeds een grote grip moeten hebben, anders is een polsband een veel betere keuze.

Ik waardeer het zeker om een soort cameraclip in mijn kit te hebben, maar de Peak Design Capture Clip heeft zijn comfortlimieten in termen van cameragewicht. In tegenstelling tot cameratassen, waar ik bijna altijd een doe-het-zelfaanpak omarmt, raad ik de meeste mensen aan een stevige riem te kopen die* precies* doet wat ze willen. De nieuwste camera L-beugels van Really Right Stuff hebben hiervoor twee QD-aansluitingen, maar je kunt ook één QD-aansluiting op de cameraplaat gebruiken en één op de plaat die aan je lensvoet is bevestigd. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

In termen van slingfunctionaliteit heeft het een paar veerbelaste clips die op en neer schuiven over de riem om de beweging van de camera langs de riem te beperken.

Leave Reply

All fileds with * are required