Waarom hebben camera's een nekriem?

Een camerariem houdt je spullen veilig. Zelfs als je je statief op een oneffen ondergrond hebt geplaatst, kan het houden van de riem om je nek terwijl je fotografeert je een extra beetje veiligheid geven. Met een camerariem kun je ook sneller lenzen verwisselen en met meerdere lichamen fotograferen. camerariemen worden vaak op verschillende manieren als stabilisatoren gebruikt.

Of je de riem nu om je pols wikkelt of strak over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is. De kleine rechthoek van rubber was eigenlijk opgenomen als onderdeel van de riem om te voorkomen dat licht in de zoeker binnendringt. In samenwerking met DIY Photography toont fotograaf Bassam Sabbagh het gebruik ervan in een korte video. Als je camera altijd in je hand ligt, is de nekriem waarschijnlijk om je pols en hand gewikkeld in een soort vervelende wirwar.

Kies in plaats daarvan voor een handriem of een korte lanyard die uw grip vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat uw kostbare camera bij de hand blijft. Peak Design maakt een prachtige handriem genaamd de Clutch, die heel goed werkt voor degenen die lange tijd met de camera in de hand werken. Het grote voordeel van het gebruik van een riem is dat u de camera niet met uw handen hoeft vast te houden. Je kunt je beide handen gebruiken voor andere dingen, terwijl de camera veilig aan de riem hangt.

Camera-polsbanden zijn een geweldige manier om uw camera te dragen en de camera aan de pols te bevestigen zonder in de weg te zitten. Als je je extra hand nodig hebt, kun je de camera veilig aan je pols laten bungelen. Helaas zijn standaard camerariemen vaak goedkope bijgedachten van het merk (zelfs met zeer dure camera's). Voor minder dan 20 dollar, als je een reiziger bent of ergens woont met een warm klimaat, is het zeker een goedkope camerariem die je aandacht verdient.

Als je klaar bent om die foto te maken, schuif je je camera soepel over de riem, net als een BlackRapid-slingriem. Als u een compactcamera of lichtgewicht spiegelloze opstelling gebruikt en niet van plan bent snel te bewegen, is het dragen van een camera om uw nek nog steeds een haalbare optie. Een ander probleem met de Black Rapid-riemen is het bevestigingsmechanisme, dat gebruik maakt van de statiefaansluiting van de camera. Het kan worden gecombineerd met een Quick Release-systeem waardoor de riem snel van uw camera kan worden bevestigd en verwijderd zonder bungels of hulpstukken achter te laten, zodat u binnen enkele seconden zonder band kunt fotograferen.

Het is eigenlijk een heel handige functie om zakken op een camerariem te hebben en ik wou dat meer merken dit implementeerden. Elke fotograaf heeft een goede camera nodig, maar een camerariem van hoge kwaliteit is net zo essentieel, of je nu een amateurfotograaf of een professional bent. Ik weet dat de meeste fotografen meestal een camerariem van een 2e of derde partij kopen om het gebruik van het zwart% 26 rode vakmanschap van Canon te verdringen, maar deze truc kan nuttig voor je zijn. Slingbags zijn meer cameratassen voor algemeen gebruik dan specifiek ontworpen om alleen een camera mee te nemen.

De plaat aan de onderkant van de camera glijdt in de klem en vervolgens wordt de klem vergrendeld om de camera op zijn plaats te houden.

Leave Reply

All fileds with * are required