Moet ik de camerariem verwijderen?

Hoewel deze tip geen verschil maakt bij handfotografie, kan het een enorm verschil maken voor fotografie met een lange belichtingstijd. Of het nu gaat om een belichting van 1 seconde of 5 minuten, u moet de camerariem verwijderen. Gebruik een vistang als je vingernagels worden uitgedaagd. Het type met een penpunt of tand voor het openen van kleine sleutelhangers.

Als je het eenmaal hebt afgehaald, kun je zien hoe het doorgaat en hoe je de join kunt inschakelen. Is het meestal veilig om de camerariem op de camerabehuizing zelf te laten zitten voor opnamen met een lange belichtingstijd? Ik heb niet veel problemen gezien met mijn opname of mijn opstelling, maar ik ben benieuwd of ik gewoon geluk heb of dat de norm is. Als je je zorgen maakt dat wind de riem vangt en wazigheid veroorzaakt (of zelfs in het schot vliegt), kun je hem oprollen en vastzetten met een rubberen band of ritssluiting. Maar als er genoeg wind is om de riem te verplaatsen, is er waarschijnlijk genoeg wind om de camera met of zonder de riem te schudden.

Bevestigingsclips moeten een vergrendelingsmechanisme hebben, zodat ze niet per ongeluk losraken. Het laatste wat je wilt, is kijken hoe je camera in een kloof keldert. Riemen voor lichtgewicht camera's (tot ongeveer 2,5 pond of 1,2 kg) top grote camera's (3 pond of 1,5 kg en hoger) bovenaan. Als je een modebewust type bent, kan je camerariem je stijl en personal branding accentueren.

Ik gebruik dezelfde riem al 20 jaar en hij heeft elke camera vastgehouden waaraan hij is bevestigd, maar hij heeft talloze punten van mogelijke mislukking. Naar mijn mening, vooral omdat ik vaak lange belichtingen maak, of opnamen tussen haakjes die even kunnen duren om te belichten, laat ik geen riem op mijn camera achter. Het volgende voordeel van een camerariem is het bieden van veiligheid en een vorm van verzekering tegen verlies en schade. Als het gaat om het upgraden van uw camerariem, is uw eerste overweging het comfort dat een nieuwe riem moet bieden.

Het grippad kan ook in de weg zitten als je de camera naar je oog trekt, in tegenstelling tot het dunne, niet te gladde kussen van de Leica-riem, die gemakkelijk lijkt te verdwijnen als je de camera naar je oog brengt. Maar bij voldoende wind zullen riemen (vooral banden van de fabrikant die breed zijn) door de wind worden bewogen, mogelijk genoeg om de camera enigszins te bewegen of te trillen, waardoor een beeld ontstaat met een suboptimale helderheid. Zoals eerder is opgemerkt, is het ECHT dwaas om een camera te dragen zonder een soort riem, nek, pols of draagdoek, tenzij je het je gemakkelijk kunt veroorloven om de camera meer dan eens te vervangen. Vergelijk dit met de eenvoudige Leica-riem hierboven, die je camera niet laat vallen tenzij ten minste twee dingen tegelijk falen, en waarop er slechts twee gespen en twee plaatsen met stiksels zijn.

Daarnaast biedt een camerariem de fotograaf een niveau van comfort en een handige manier om uw kit te dragen. Zoals je kunt zien, betekent de briljante eenvoud van deze riem dat je minstens twee verschillende dingen moet breken voordat je een camera laat vallen. Ook, voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stuk op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je fotografie met lange belichtingstijd maakt. Iedereen die een camera gebruikt zonder een soort beperkende riem, is eenvoudig en duidelijk uit zijn hoofd en heeft geen les van enige waarde uit het leven geleerd.

Alleen naar je plaatselijke cameraclub komen om te ontdekken dat alle anderen dezelfde camera vooraf hebben besteld als jij.

Leave Reply

All fileds with * are required