Wat is de functie van de nekriem op een camera?

Ergonomische camerariemen elimineren nek- en handpijn en zorgen ervoor dat u urenlang kunt werken. De standaardriemen die door fabrikanten worden geleverd, laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht. De kleine rechthoek van rubber was eigenlijk opgenomen als onderdeel van de riem om te voorkomen dat licht in de zoeker binnendringt. In samenwerking met DIY Photography toont fotograaf Bassam Sabbagh het gebruik ervan in een korte video.

Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste experts niet kunnen worden opgemerkt zonder een nekriem voor de camera, is dat deze het gewicht van camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen. Camera-nekband helpt nek- en handpijn te elimineren en stelt u in staat om urenlang te werken. De originele camerariem die door de fabrikanten is gegeven, laat de camera bij de nek hangen, waardoor deze relatief ongepast is bij het verdelen van het gewicht. Aan de andere kant is een speciale camera-nekband speciaal ontwikkeld om beter aan de ergonomische eisen van bekwame fotografen te voldoen.

Het belangrijkste doel van een riem is om de kostbare camera vast te zetten met zijn delicate lens - te voorkomen dat deze valt en deze veilig te vervoeren. Een gevoerde riem biedt ook wat comfort als de apparatuur zwaar is. Survival paracord-riem is goed voor buitenfotografie. Vlotterriem is geweldig voor onderwaterfotografie.

Een camerariem is een belangrijk apparaat waar veel mensen weinig aandacht aan besteden. We vertrouwen er onbewust op om onze camera veilig vast te houden wanneer we hands-off zijn. Het bungelt onzeker aan onze schouder of het zit dooiers om onze nek. Een camerariem lijkt veel op de veiligheidsgordel van een auto, vaak is dit het enige dat je van een crash redt.

Het eerste dat ik niet leuk vind aan de standaardriem, is dat deze meestal is versierd met het logo van de fabrikant en het cameramodellen in opvallende kleuren. Ik heb ook een zwarte rubberen o-ring aan elke riem toegevoegd, zodat je de opening van de riem kunt verkleinen voor een meer aansluitende pasvorm. We gaan dus verschillende camerariemen bekijken en hoe deze indirect invloed hebben op je fotografie. Een groot voordeel van het gebruik van een slingriem is dat het gevaar dat de camera van uw schouder glijdt, wordt geëlimineerd.

Conventionele riemen met elke grip zullen je kleding vangen en trekken als je de camera van je heup naar je oog trekt. Als het niet zorgvuldig is opgevouwen, kan de riem verdraaid raken en moet deze worden losgedraaid wanneer u de camera uit de tas haalt en deze opnieuw wilt gebruiken. Desalniettemin kan een fatsoenlijke camerariem het leven van een fotograaf mogelijk een beetje gemakkelijker en comfortabeler maken. Als u niet precies ziet wat u zoekt in vooraf gemaakte camerariemen, overweeg dan om een op maat gemaakte riem voor u te laten maken.

De laatste tekortkoming van sling-stijl of snelheidsriemen is dat ze meestal de statiefbevestiging van de camera als bevestigingspunt gebruiken, waardoor deze moet worden verwijderd wanneer u een statief wilt gebruiken. Ze zijn duur voor slingriemen en als je een beetje wilt sparen, koop dan gewoon een gewone riem en slinger deze diagonaal over je lichaam. Of je nu een amateur bent of ervaren fotografie, hier zijn informatieve tips die u moet weten over camera-nekband. Als je een betrouwbaar, old-school gevoel wilt dat jaren meegaat, dan zijn leren camerariemen de juiste keuze.

De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden. Misschien wil je dat hun cameratelefoon op een casual manier om hun pols wordt bevestigd, terwijl de professionele trouwfotograaf misschien een nekriem of harnas wil hebben voor comfort de hele dag en betere ondersteuning. U kunt de riemconnector in een snelspanklem schroeven en een snelkoppelingsplaat op uw camera gebruiken om dit te omzeilen.

Leave Reply

All fileds with * are required