Heb je echt een camerariem nodig?

Een camerariem is het ideale hulpmiddel om het gewicht van een camerakit te dragen en deze toch toegankelijk te maken. Als je het goed draagt, kan een camerariem je spullen ondersteunen en je de hele dag buiten houden. Het volgende voordeel van een camerariem is het bieden van veiligheid en een vorm van verzekering tegen verlies en schade. camerariemen bieden je veiligheid en beveiliging, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten.

De foto-experts van Stack Exchange geven advies over de vraag of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Ik dacht altijd dat riemen essentieel waren, maar ik weet niet zeker of ik ooit een close call heb gehad. Ik dacht dat het hebben van een riem me misschien meer kans zou geven om een risico te nemen met de camera dat ik anders niet zou doen. Het ontbreken van een riem maakt het gemakkelijker om de camera in een kleine cameratas te bewaren, en het maakt het (voor mij) gemakkelijker om hem er snel uit te pakken.

Ook valt er tijdens een snelle opname niet per ongeluk een riem over de lens. De extra verzekering dat mijn camera de steun van de riem heeft wanneer ik een lens moet verwisselen, is perfect. Als u niet precies ziet wat u zoekt in vooraf gemaakte camerariemen, overweeg dan om een op maat gemaakte riem voor u te laten maken. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden gezien, is dat het het zware gewicht van high-end camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen.

Uiteindelijk begon ik ze te gebruiken, want als ik met vrienden uit ben en als ik de camera aan hen moet overhandigen, zou ik willen dat ze de riem gebruiken. Voor browsen of telefoongebruik kan ik de telefoon houden met mijn hand open en mijn wijsvinger in de lus en voor iPhoneografie kan ik het niet-camera-uiteinde van de behuizing pakken en met mijn wijsvinger aan de riem trekken voor een bankschroef achtige grip, ideaal voor stabiele video of gevaarlijke foto's. De riem was aan mijn camera bevestigd, maar ik legde hem zelden om mijn nek, of gooide hem achteloos op mijn schouder. Of je de riem nu om je pols wikkelt of strak over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is.

Ook, voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stuk op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je fotografie met lange belichtingstijd maakt. Zonder te weten in welke context mensen camerariemen gebruiken, is het moeilijk om te kiezen of een riem geschikt voor u is, en zo ja, welke. Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst. De standaardriemen die door fabrikanten worden geleverd, laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht.

Heb het nog steeds voor mijn Rolleiflex 6009 middenformaat slr, want dat ding heeft een riemconnector zoals (bijna) geen andere digitale camera. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt.

Leave Reply

All fileds with * are required