Zijn camerariemen met piekontwerp het waard?

De Peak Design Slide- en Slide Lite-riemen zijn de beste camerariemen die we tot nu toe hebben gebruikt. Ze zijn niet perfect, maar ze zijn dichtbij. De riemen zijn mooi ontworpen en gebouwd, snel aan te passen en snel van de camera te verwijderen. Ik zou zeggen dat het het waard is.

Ik hou wel van de snelsluiting en het gemak van het verwijderen van het anker. De riem is redelijk comfortabel met mijn Leica M, maar ik zou voor het grotere formaat gaan voor grotere opstellingen. Ik fotografeer normaal gesproken niet met riemen, tenzij het een hele dagtocht is of wandelfietsen. Als je in de gaten houdt, heeft Peak een officiële eBay-winkel waar ze hun renovatieartikel met korting verkopen.

De extra grip zorgt ervoor dat de riem niet rondglijdt, wat goed is als je niet wilt dat je camera slingert en dingen raakt. We hebben ontdekt dat de goedkoopste prijzen voor de Leash Ultralight Camera Strap direct zijn bij Peak Design, vooral hier in Australië, waar de verkoopprijs bijna altijd duurder is. Dat zijn kwaliteiten waar ik mijn geld achter kan zetten, en nu zullen mijn beide camera's nu voor altijd worden uitgerust met een Peak Design-riem. De manier waarop de hardware is geconfigureerd, maakt het supereenvoudig om aan je camera te bevestigen - en ook los te maken, wat handig is als je de riem moet verplaatsen.

Gebruik deze set om elke standaard camerariem die u al bezit aan te passen aan het gebruiksvriendelijke Peak Design-ankerverbindingssysteem. In plaats daarvan heeft de riem een nylon strip die de riem aanpast door de duim onder de strip te plaatsen en naar buiten te trekken totdat de vereiste lengte is bereikt. Door de regelaars dicht te draaien, blijft de aangepaste lengte gestaag op zijn plaats zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat deze er vanzelf doorheen glijdt of uitstrekt vanwege een toename van het gewicht (zoals van een zwaardere lens) waar sommige camerariemen (en zelfs schouderbanden van de rugzak) vatbaar voor zijn. De stijlvolle aluminium sneltrekkers die in de riem zelf zijn ingebouwd, vereisen slechts een snelle beweging en de riem glijdt er soepel doorheen.

Prachtige combinaties zoals wijn en kaas, zout en peper, Han en Chewbacca, en het beste van allemaal - een camera en een riem. Peak Design houdt ervan om al hun bases te bedekken, daarom hebben ze een camerariem die geschikt is voor elk type fotograaf. Er zijn andere producten op de markt waarmee u een riem aan de statiefbevestiging van uw camera kunt bevestigen, maar ze moeten vrijwel allemaal worden verwijderd als u een statief wilt gebruiken. Als je in die boot zit en een riem wilt die nog steeds veel (hoewel niet alle) functies van de Slide biedt, is het misschien de moeite waard om de Peak Leash riem te bekijken.

Ik heb in de loop der jaren veel riemen doorgemaakt, omdat ik de banden die bij mijn camera's werden geleverd nooit echt leuk vond. De ankerhouder is ontworpen om aan de onderkant van uw camera te bevestigen als alternatief ankerpunt voor de riem.

Leave Reply

All fileds with * are required