Moet ik een camerariem gebruiken?

Een camerariem is het ideale hulpmiddel om het gewicht van een camerakit te dragen en deze toch toegankelijk te maken. Als je het goed draagt, kan een camerariem je spullen ondersteunen en je de hele dag buiten houden. Het volgende voordeel van een camerariem is het bieden van veiligheid en een vorm van verzekering tegen verlies en schade. camerariemen bieden je veiligheid en beveiliging, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten.

De foto-experts van Stack Exchange geven advies over de vraag of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Geef die fractie van een seconde extra om je camera op te slaan. Ook is het fijn om hem niet de hele tijd vast te houden en aan je nek of schouder te laten hangen. Zoals ik net zei, is de riem die bij je camera is geleverd een dun, ongemakkelijk, dun stuk materiaal.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is moeilijk voor mij om gemotiveerd te blijven om te blijven fotograferen als ik pijn in mijn schouder heb door de camerariem. En als u kiest voor een camerariem van derden, kunt u ook iets krijgen dat bij uw persoonlijkheid past. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt. In plaats daarvan geeft het kiezen voor een van de beste aftermarket-camerariemen u veel meer controle over maatwerk.

Cameraholster maar vaker dinkum systeemklem, die een cameragrip, riem en statief vervangt (voor mij tenminste, als straatschutter). Ook, voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stuk op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je fotografie met lange belichtingstijd maakt. Of je de riem nu om je pols wikkelt of strak over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is. Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst.

Als u niet precies ziet wat u zoekt in vooraf gemaakte camerariemen, overweeg dan om een op maat gemaakte riem voor u te laten maken. Voor browsen of telefoongebruik kan ik de telefoon houden met mijn hand open en mijn wijsvinger in de lus en voor iPhoneografie kan ik het niet-camera-uiteinde van de behuizing pakken en met mijn wijsvinger aan de riem trekken voor een bankschroef achtige grip, ideaal voor stabiele video of gevaarlijke foto's. Toen ik mijn Hyperion Camera Strap bestelde, moest ik de kleur van de riem zelf kiezen, evenals de kleur van de binding. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden gezien, is dat het het zware gewicht van high-end camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen.

Leave Reply

All fileds with * are required