Wat is een goede lengte van de camerariem?

Voor een riem die om je nek wordt gedragen met de camera om je borst, geven de meeste mensen de voorkeur aan een riemlengte tussen 91 cm en 117 cm (40 inch), waarbij 102 cm (40 inch) het meest wordt besteld. Een riem van normale lengte is ontworpen voor bijna iedereen. Deze zijn het beste om als nekriem te gebruiken of om over één schouder te hangen. Normale lengte werkt ook goed als u van plan bent de camera over uw lichaam te dragen - vooral als u jonger bent dan 165 cm (5') lang.

Pas het aan wat voor jou werkt, er is geen 'ingestelde' lengte. Ik denk dat het afhangt van welke lens ik je de waarheid moet vertellen. Ik wissel het niet, ik heb een goede lengte gevonden die goed werkt voor iedereen. Om een comfortabele riem te vinden, moet u eerst nadenken over de breedte en dikte van de riem.

Je wilt waarschijnlijk dikke, dikke bandjes vermijden. Een grote riem kan aan je haar trekken en je laten zweten. Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1,5 inch breed zijn, geef of neem een beetje voor uw persoonlijke voorkeur. Ik heb zowel een Black rapid als Peak Straps (slide, hand, capture) - heb de piek niet genoeg gebruikt om te weten of ik het beter vind dan Black Rapid of niet.

Ik ook, ik gebruik ze met de think tank pro speedbelt. Onlangs ben ik helemaal gestopt met het gebruik van de zijkussens en heb ik het gemakkelijker gevonden om precies te weten hoe de camera ligt en om betere (veel betere) toegang tot zakken te krijgen. Ik gebruik de Holfast Money Maker. Ik kan niet teruggaan naar het gebruik van een andere riem.

De ene is aangesloten op een 35 mm en de andere op 135 mm (soms 50 mm). Om te fotograferen bevindt de linkerhand zich in de natuurlijke positie om de camera vanaf de onderkant vast te pakken (een ander voordeel van het niet gebruiken van het statiefgat) en het is eenvoudig om de camera naar uw gezicht te tillen terwijl u uw rechterhand naar de ontspanknop brengt. Maar naar mijn mening is een slingriem zeker een doe-het-zelfproject, tenzij je geld hebt om weg te gooien of je graag reclame draagt. Ik keek lang en hard naar commercieel geproduceerde riemen (slinger en anderszins) en kon gewoon geen rationeel vinden voor de extra kosten (soms aanzienlijk hogere kosten).

Ik heb onlangs een Fujifilm X-100T Black gekocht en was op zoek naar een degelijke camerariem en deze viel me op. We raden altijd aan om voor de veiligheid een riem crossbody te dragen, waardoor het onmogelijk is voor de camera om je bezit te verlaten. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt. Aan het eind van de dag hangt het kiezen van de beste camerariem af van de grootte en het gewicht van uw uitrusting, uw lengte en het gewenste comfort dat u zoekt.

De riem die bij de camera wordt geleverd, is een stuk onzin, het voelt alsof je touw om je nek hebt. Ik gebruik meestal een standaard Tamrac N-45 gewatteerde leren riem voor mijn DSLR's, omdat ik tegenwoordig meestal maar één camera gebruik. Dat gezegd hebbende, er is een camerariem voor iedereen en ik geloof dat de beste manier om de jouwe uit te kiezen is door te gaan met de look of stijl die je het leukst vindt om te fotograferen. Met al het draaien dat de camera doet tijdens een bruiloft, heb ik de camera van de slingriem laten komen, maar de back-uplijn ving hem op.

Met deze lengte, afhankelijk van uw lengte, zit de camera meestal precies rond uw buikgebied en geeft de gebruiker gemakkelijk toegang om zijn camera te pakken om een foto te maken. Het dragen van de Lucky strap om je lichaam is ook de meest comfortabele manier om een camera de hele dag door te dragen. Wat ik het leukst vind aan het ontwerp van de slingriem, is dat de camera mooi achter mijn heup past, waar hij op natuurlijke wijze met mijn linkerhand kan worden gewiegd. Met een verstelbare riem die over het lichaam of over de schouder kan worden gedragen, kunt u de camera dicht bij uw lichaam houden.

Het leuke van polsbanden is dat ze een meer betaalbare optie kunnen zijn om je camera veilig te houden. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden. Zoek naar een camerariem met een Quick Release-systeem met snij- en slijtvaste Dyneema-banden. .

Leave Reply

All fileds with * are required