Moet je een camerariem hebben?

Een camerariem is het ideale hulpmiddel om het gewicht van een camerakit te dragen en deze toch toegankelijk te maken. Als je het goed draagt, kan een camerariem je spullen ondersteunen en je de hele dag buiten houden. Het volgende voordeel van een camerariem is het bieden van veiligheid en een vorm van verzekering tegen verlies en schade. camerariemen bieden je veiligheid en beveiliging, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten.

De foto-experts van Stack Exchange geven advies over de vraag of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Geef die fractie van een seconde extra om je camera op te slaan. Ook is het fijn om hem niet de hele tijd vast te houden en aan je nek of schouder te laten hangen. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden gezien, is dat het het zware gewicht van high-end camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen.

Niet alleen zijn deze dingen lelijk, maar niets zegt: „Hé, ik heb een dure camera die je kunt stelen, zoals hem ronddragen met „Canon” of „Sony” of „Nikon” in grote letters op de riem. Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst. En als u kiest voor een camerariem van derden, kunt u ook iets krijgen dat bij uw persoonlijkheid past. Zonder te weten in welke context mensen camerariemen gebruiken, is het moeilijk om te kiezen of een riem geschikt voor u is, en zo ja, welke.

Cameraholster maar vaker dinkum systeemklem, die een cameragrip, riem en statief vervangt (voor mij tenminste, als straatschutter). Wanneer u uw camera uitpakt, weet u dat de riem zwart is met de naam van de camerafabrikant erop. Zoals ik net zei, is de riem die bij je camera is geleverd een dun, ongemakkelijk, dun stuk materiaal. In plaats daarvan geeft het kiezen voor een van de beste aftermarket-camerariemen u veel meer controle over maatwerk.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is moeilijk voor mij om gemotiveerd te blijven om te blijven fotograferen als ik pijn in mijn schouder heb door de camerariem. Toen ik mijn Hyperion Camera Strap bestelde, moest ik de kleur van de riem zelf kiezen, evenals de kleur van de binding. De standaardriemen die door fabrikanten worden geleverd, laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht. Voor browsen of telefoongebruik kan ik de telefoon houden met mijn hand open en mijn wijsvinger in de lus en voor iPhoneografie kan ik het niet-camera-uiteinde van de behuizing pakken en met mijn wijsvinger aan de riem trekken voor een bankschroef achtige grip, ideaal voor stabiele video of gevaarlijke foto's.

Ook, voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stuk op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je fotografie met lange belichtingstijd maakt.

Leave Reply

All fileds with * are required