Hoe breed moet een camerariem zijn?

Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1, 5 inch breed zijn, geef of neem een beetje voor uw persoonlijke voorkeur. De gewenste breedte kan ook worden gewijzigd, afhankelijk van het gewicht van de camera. Zijn deze touwcamerariemen comfortabel tijdens het dragen of veroorzaakt het irritatie? Ik heb niet zo'n touwriem, dus ik kan geen commentaar geven op het comfort ervan. Ze maken ook soortgelijke riemen van leer die ook populair zijn.

Maar ik heb liever een brede camerariem, dus deze interesseren me niet. Camerariemen zijn niet zo belangrijk, dus waarom zou je een artikel hebben waarin wordt beschreven hoe je er een kunt kiezen? Maar zodra u het plezier ervaart van een aftermarket-riem die is ontworpen voor comfort, veiligheid en beveiliging, verandert uw zicht op camerariemen - snel. Het dragen van de Lucky strap om je lichaam is ook de meest comfortabele manier om een camera de hele dag door te dragen. Bovendien hadden een paar van mijn vrienden grote schade aan hun camera of lens opgelopen toen de riem onverwachts werd losgemaakt.

Landschapsfotografen kunnen snel overschakelen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren op een statief in een mum van tijd. Maar als ik mijn hand wil laten rusten en rondlopen, maak ik de camera los van de draagriem en klem ik hem op de tilband. De zachte en rijke vulling maakt ze zeer comfortabel voor zwaardere camera's zoals een groot Hasselblad H-systeem, zelfs als de riem relatief smal is. Met al het draaien dat de camera doet tijdens een bruiloft, heb ik de camera van de slingriem laten komen, maar de back-uplijn ving hem op.

Kies daarentegen een dunnere riem voor minder volume, vooral wanneer u fotografeert met lichtere spiegelloze en filmcamera's. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt. Voor Nikon-gebruikers die batterijgrepen op hun camera's gebruiken, die manfrotto- of arca swiss statieven gebruiken, hebben ze beide platen beschikbaar met de mogelijkheid om de riem aan de onderkant van de camera te verbinden. De materialen die worden gebruikt om een camerariem te maken, zijn om verschillende redenen belangrijk: comfort, esthetiek en natuurlijk duurzaamheid.

Ik ben 5'7 en ik kocht een touwriem van 50 omdat ik het leuk vind dat de camera onder mijn middel zit - een beetje zoals een crossbody boodschappentas zou kunnen. Natuurlijk is leer van tevoren wat duurder, maar omdat materialen zoals het plantaardig gelooide Toscaanse leer dat wordt gebruikt om de hierboven getoonde riem te maken de tand des tijds zullen doorstaan, is het een slimme keuze om een investering te doen die jaren meegaat, niet maandenlang zoals veel goedkope riemen. Door de riem lang te houden, kan de camera tegen de bovenkant van je heup zitten terwijl de lens naar beneden wijst over je been. En als ik weet dat ik voornamelijk met één camera fotografeer, maar een back-up camera wil en niet wil dat deze aan een riem hangt, gebruik ik een Peak Design CapturePro met de Arca Plate.

Hoe dan ook, u kunt er zeker van zijn dat deze verbindingen solide en stabiel zijn en u de grootst mogelijke veiligheid en gemoedsrust bieden, wetende dat uw riem veilig is verbonden met uw camera - en dat blijft zo. Ik fotografeer veel evenementen, waaronder autoshows en merk dat het kunnen verplaatsen van de camera's naar mijn voor- en achterkant me helpt om door krappe plaatsen te manoeuvreren zonder mijn camera's of objecten omhoog te slaan.

Leave Reply

All fileds with * are required