Hoe heet de riem van een camera?

Een schouderriem is een camerariem die op twee bevestigingspunten aan uw camera wordt bevestigd. Meestal worden ze linksboven en rechtsboven op uw camera gemonteerd. Elke DSLR- of spiegelloze camera wordt geleverd met een eenvoudige schouderriem, dus dit soort draagoplossing is voor de meeste mensen de standaardoptie omdat het bekend is. Dit is de riem die meestal in elke DSLR-camerakit wordt geleverd.

Het bevat meestal de merknaam van de camera en is gemaakt van duurzaam synthetisch materiaal. Er is niets mis met deze riem, en het is wat ik jarenlang als hobbyist heb gebruikt. Als deze riem voor jou werkt, waarom zou je dan geld uitgeven aan een nieuwe? Als je van kitriemen houdt en een vervanging nodig hebt, kun je ze kopen bij B%26H of een andere grote winkel. Voor lichtere camera's, als je de voorkeur geeft aan een riem die zo stevig en gripvast is, UpStrap maakt een kleiner model voor lichtere meetzoekercamera's, de UpStrap RF genaamd.

Het is hetzelfde, met een kleinere pad. Uw Canon DSLR heeft een handig hulpmiddel aan de riem dat waarschijnlijk onopgemerkt is gebleven. PetaPixel wijst erop dat het kleine rubberen dingetje, (bij gebrek aan een betere term) op de riem die bij je Canon-camera is geleverd, een oculairafdekking is die voorkomt dat er licht in de zoeker lekt. Met deze combinatie kunt u de riem aan de statiefbevestiging van de camera bevestigen, waardoor de camera ondersteboven in uw middel kan hangen en vrij kan draaien terwijl u beweegt.

Ik gebruik dezelfde riem al 20 jaar en hij heeft elke camera vastgehouden waaraan hij is bevestigd, maar hij heeft talloze punten van mogelijke mislukking. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden. Ik gebruik ook de back-uplijn die wordt bevestigd aan een van de zijriemhouders die normaal worden gebruikt voor nekbanden. Het bespaart kostbare tijd bij het wisselen van camera of het grijpen naar een vastgebonden camera om vluchtige momenten vast te leggen.

Als je op zoek bent naar een originele manier om een beetje kleur aan je outfit te geven als fotograaf, dan is deze Lifemate Scarf Camera Strap betaalbaar en leuk. Als u het zich kunt veroorloven om een van de camera's uit de R- of M-serie van dit iconische cameramerk te kopen, dan wordt u gezegend met uw eigen Leica draagriem met antislip. Ontworpen om gemakkelijk te worden gecomprimeerd voor minder bulk en meer draagbaarheid tijdens het reizen, kan de Camera Strap V2,0 ook worden bevestigd aan Think Tank-rugzakken en harnassen en wordt op deze manier vaak gebruikt door professionele fotografen. Ik had de standaard nekriem gebruikt die bij mijn camera werd geleverd en mijn nek kon het gewicht al die uren gewoon niet dragen.

De riem zelf is licht van gewicht, flexibel en goed ontworpen, met D-ringconnectoren die aan de riemnokken van uw camera kunnen worden bevestigd. Comfortabel, betrouwbaar en professioneel, de Spider Camera Holster is perfect voor de fotograaf die wil investeren in een draagsysteem dat de nek en rug beschermt tegen de ontberingen van het dragen van zware camera's. Zelfs na meer dan 10 jaar fotografie heb ik nog steeds niet gekozen voor één type riem voor mijn camera's. Aan de binnenkant van de riem zit een antislipoppervlak waardoor je je DSLR of spiegelloze camera zonder zorgen over één schouder kunt laten hangen.

Ik bezit alles, van mooie leren camerariemen tot lichtgewicht nylon, wissel ze af tijdens mijn persoonlijke en professionele fotografiewerk. Met de unieke snel instelbare schuifregelaar kunt u uw camera veilig aan uw zijde houden om door drukte en krappe ruimtes te manoeuvreren - als u een foto moet maken, hoeft u alleen maar te trekken en te schuiven om de riem te verlengen.

Leave Reply

All fileds with * are required