Wat is een goede lengte voor een camerariem?

Voor een riem die om je nek wordt gedragen met de camera om je borst, geven de meeste mensen de voorkeur aan een riemlengte tussen 91 cm en 117 cm (40 inch), waarbij 102 cm (40 inch) het meest wordt besteld. Een riem van normale lengte is ontworpen voor bijna iedereen. Deze zijn het best te gebruiken als nekriem of om over één schouder te hangen. Normale lengte werkt ook goed als u van plan bent de camera over uw lichaam te dragen - vooral als u jonger bent dan 165 cm (5') lang.

Om een comfortabele riem te vinden, moet je eerst nadenken over de breedte en dikte van de riem. Je wilt waarschijnlijk dikke, dikke bandjes vermijden. Een grote riem kan aan je haar trekken en je laten zweten. Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1,5 inch breed zijn, geef of neem een beetje naar uw persoonlijke voorkeur.

Pas het aan wat voor jou werkt, er is geen 'ingestelde' lengte. Ik denk dat het afhangt van welke lens ik je de waarheid moet vertellen. Ik wissel het niet, ik heb een goede lengte gevonden die voor iedereen goed werkt. Aan het eind van de dag hangt het kiezen van de beste camerariem af van de grootte en het gewicht van uw uitrusting, uw lengte en het gewenste comfort dat u zoekt.

Kies daarentegen een dunnere riem voor minder volume, vooral wanneer u fotografeert met lichtere spiegelloze en filmcamera's. De riem die bij de camera wordt geleverd, is een stuk onzin, het voelt alsof je touw om je nek hebt. Landschapsfotografen kunnen snel overschakelen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren op een statief in een mum van tijd. Als u niet precies ziet wat u zoekt in vooraf gemaakte camerariemen, overweeg dan om een op maat gemaakte riem voor u te laten maken.

Met deze lengte, afhankelijk van uw lengte, zit de camera meestal precies rond uw buikgebied en geeft de gebruiker gemakkelijk toegang om zijn camera te pakken om een foto te maken. Met een verstelbare riem die crossbody of over de schouder kan worden gedragen, kun je de camera dicht bij je lichaam houden. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden. Ik ben 5'7 en ik kocht een touwriem van 50 omdat ik het leuk vind dat de camera onder mijn middel zit - een beetje zoals een crossbody boodschappentas zou kunnen.

Het is ook permanent op mijn camera bevestigd omdat het uit en aan doen een hele klus is, dus het zit in de weg als ik op een statief zit en ik ruil het nooit uit voor een kleinere polsband. Met een lange riem zoals de Simple 40 past deze op elk formaat van een fotograaf, terwijl het toch voldoende lengte biedt om de camera comfortabel naar uw oog te tillen en uit te breiden. Het dragen van de Lucky strap om je lichaam is ook de meest comfortabele manier om een camera de hele dag door te dragen. We raden altijd aan om voor de veiligheid een crossbody riem te dragen, waardoor het onmogelijk is voor de camera om je bezit te verlaten.

Dat gezegd hebbende, er is een camerariem voor iedereen en ik geloof dat de beste manier om de jouwe uit te kiezen, is door te gaan met de look of stijl die je het leukst vindt om te fotograferen.

Leave Reply

All fileds with * are required