Heb je camerariemen nodig?

Een camerariem is het ideale hulpmiddel om het gewicht van een camerakit te dragen en deze toch toegankelijk te maken. Als je het goed draagt, kan een camerariem je spullen ondersteunen en je de hele dag buiten houden. Het volgende voordeel van een camerariem is het bieden van veiligheid en een vorm van verzekering tegen verlies en schade. camerariemen bieden je veiligheid en beveiliging, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten.

De foto-experts van Stack Exchange geven advies over de vraag of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Ik gebruik altijd een riem en ik heb nog nooit een camera laten vallen. Er zijn veel verschillende soorten bandjes, ze gaan niet allemaal om je nek. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

Voor browsen of telefoongebruik kan ik de telefoon houden met mijn hand open en mijn wijsvinger in de lus en voor iPhoneografie kan ik het niet-camera-uiteinde van de behuizing pakken en met mijn wijsvinger aan de riem trekken voor een bankschroef achtige grip, ideaal voor stabiele video of gevaarlijke foto's. Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst. Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt. Het betekent alleen dat je ergens anders moet zoeken naar een riem die niet in je nek snijdt als je je camera draagt.

Of je de riem nu om je pols wikkelt of strak over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is. Zonder te weten in welke context mensen camerariemen gebruiken, is het moeilijk om te kiezen of een riem geschikt voor u is, en zo ja, welke. Ja, camerariemen in de fabriek zijn verschrikkelijk en hier zijn drie redenen waarom je hem in de doos zou moeten laten en een nieuwe zou moeten kopen. Maar een betere camerariem kan het leven van een fotograaf mogelijk een beetje gemakkelijker en, nog belangrijker, comfortabeler maken.

Het hebben van een comfortabele camerariem maakt een verschil - het kan het verschil zijn tussen een uur of twee fotograferen en de hele dag fotograferen. De standaardriemen die door fabrikanten worden geleverd, laten de camera bij de nek hangen, waardoor deze enigszins ineffectief is bij het verdelen van het gewicht. Er zijn riemen die neopreenvulling bieden die niet alleen licht en comfortabel is, het heeft ook een beetje stretch, zodat je camera naadloos met je mee beweegt terwijl je beweegt. Het zou leuk zijn als camerafabrikanten een geheugenkaart zouden leveren in plaats van de vreselijke riem die ze je opleggen.

Sterker nog, mijn handriem blijft altijd op de camera en als ik de slingriem nodig heb, schroef ik hem gewoon in de statiefbevestiging met schroefdraad.

Leave Reply

All fileds with * are required