Is een camerariem nodig?

Je hebt geen nieuwe camerariem NODIG om een geweldige fotograaf te zijn. Degene die bij je camera is geleverd, is perfect te onderhouden. Maar een andere stijl riem kan het fotograferen comfortabeler maken, beter passen bij uw schietbehoeften of gewoon een fashion statement maken. camerariemen bieden je veiligheid en beveiliging, maar ze zijn niet altijd comfortabel en kunnen in de weg zitten.

De foto-experts van Stack Exchange geven advies over de vraag of je een riem nodig hebt en presenteren enkele alternatieven. Ik dacht altijd dat riemen essentieel waren, maar ik weet niet zeker of ik ooit een close call heb gehad. Ik dacht dat het hebben van een riem me misschien meer kans zou geven om een risico te nemen met de camera dat ik anders niet zou doen. Het ontbreken van een riem maakt het gemakkelijker om de camera in een kleine cameratas te bewaren, en het maakt het (voor mij) gemakkelijker om hem er snel uit te pakken.

Ook valt er tijdens een snelle opname niet per ongeluk een riem over de lens. Wanneer je een nieuwe camera koopt, krijg je zo ongeveer alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met fotograferen. Als je alle accessoires doorzoekt die bij een nieuwe camera worden geleverd, vind je kabels en een batterij en wat papierwerk en een riem. Het zou leuk zijn als camerafabrikanten een geheugenkaart zouden leveren in plaats van de vreselijke riem die ze je opleggen.

Hoewel de camera uit je handen laten glippen een situatie is die vaak op de deur van een fotograaf klopt, zorgen riemen ervoor dat je apparatuur nooit valt en in stukken botst. Ook, voor het geval je het nog niet wist, is dat kleine rubberen rechthoekige stuk op je camerariem (als je er een hebt) eigenlijk een oculairhoes voor als je fotografie met lange belichtingstijd maakt. Zonder te weten in welke context mensen camerariemen gebruiken, is het moeilijk om te kiezen of een riem geschikt voor u is, en zo ja, welke. Het kan een nekschouderriem, een polsband, een cameratas met riem, handgreep, holster, harnas, riemclip of zelfs een vingerriem zijn.

Mijn favoriete stealth-riem is een handriem, die zich om de handpalm wikkelt, hoewel sommige fotografen de voorkeur geven aan een polsband. Een van de belangrijkste redenen waarom de meeste professionals nooit zonder riem kunnen worden gezien, is dat het het zware gewicht van high-end camera's over de schouders, borst en rug kan verdelen. Ja, camerariemen in de fabriek zijn verschrikkelijk en hier zijn drie redenen waarom je hem in de doos zou moeten laten en een nieuwe zou moeten kopen. Als je je camera gaat dragen, heb je zeker een soort riem nodig om hem vast te zetten.

Het hebben van een comfortabele camerariem maakt een verschil - het kan het verschil zijn tussen een uur of twee fotograferen en de hele dag fotograferen. Heb het nog steeds voor mijn Rolleiflex 6009 middenformaat slr, want dat ding heeft een riemconnector zoals (bijna) geen andere digitale camera. Het belangrijkste doel van een riem is om de kostbare camera vast te zetten met zijn delicate lens - te voorkomen dat deze valt en deze veilig te vervoeren. Ik moedig vrienden aan om ook mijn camera te gebruiken, maar vraag hen om de riem ook om hun nek te doen.

Leave Reply

All fileds with * are required