Wat is een camerariem en waarvoor wordt deze gebruikt?

Camerariemen worden vaak op verschillende manieren als stabilisatoren gebruikt. Of je de riem nu om je pols wikkelt of strak over je triceps laat trekken, ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de camera te stabiliseren wanneer een statief niet haalbaar is. Een camerariem is een belangrijk apparaat waar veel mensen weinig aandacht aan besteden. We vertrouwen er onbewust op om onze camera veilig vast te houden wanneer we hands-off zijn.

Het bungelt onzeker aan onze schouder of het zit om onze nek. Een camerariem lijkt veel op de veiligheidsgordel van een auto, vaak is dit het enige dat je van een crash redt. camerariemen zijn een manier om uw camera-uitrusting te personaliseren die verder gaat dan wat de kit biedt. Met een camerariem kun je je persoonlijkheid uitdrukken en jezelf ook onderscheiden van anderen.

Als je een modebewust type bent, kan je camerariem je stijl en personal branding accentueren. Dit is de riem die meestal in elke DSLR-camerakit wordt geleverd. Het heeft meestal de merknaam van de camera en is gemaakt van duurzaam synthetisch materiaal. Er is niets mis met deze riem, en het is wat ik jarenlang als hobbyist heb gebruikt.

Als deze riem voor jou werkt, waarom zou je dan geld uitgeven aan een nieuwe? Als je van kitriemen houdt en een vervanging nodig hebt, kun je ze kopen bij B%26H of een andere grote winkel. Dubbele cameraharnasriemen helpen u om het gewicht van twee camera's comfortabel te dragen. Concertfotografen geven er vaak de voorkeur aan om een groothoeklens op de ene camerabehuizing en een telelens op een andere camerabehuizing te gebruiken bij het fotograferen in de fotoput. Je kunt ook maar één camera gebruiken met deze banden.

Net als cameratassen hebben de meeste fotografen verschillende camerariemen en wisselen ze om zodat ze passen bij de camera of de situatie. Er zijn ook vingerhouders voor kleine, lichtgewicht point-and-shoot camera's. Dit zijn als handriemen, maar ze wikkelen zich om een of twee vingers. Camera-nekbanden zijn geschikt voor grote en kleine schutters.

Ze beschermen apparatuur tegen stoten door ze altijd voor je te houden. Slinghouders zijn net zo lang als nekriemen en worden over het lichaam of over één schouder gedragen. Het is op het eerste gezicht een eenvoudig product, maar ik moet zeggen dat na het mijne meer dan 2 jaar te hebben gebruikt, het de beste leren camera-polsband is die ik ooit heb gebruikt. Gordy was oorspronkelijk een eenmansband en is uitgegroeid tot een lokaal familiebedrijf waar ze een reeks prachtige, handgemaakte leren camerariemen creëren.

Als u een rugzak, schoudertas, riem of een andere vorm van kleding met een riem draagt, kunt u er een cameraclip aan bevestigen en vervolgens uw camera bevestigen. Van de ene fashionista naar de andere, ik geef toe dat decoratieve en ambachtelijke leren camerariemen me doen kwijlen. Alleen naar je plaatselijke cameraclub komen om te ontdekken dat alle anderen dezelfde camera vooraf hebben besteld als jij. Het kussenzachte neopreen op de TrueShot daarentegen is 4 mm dik, zodat zelfs de zwaarste camera de riem niet in je huid laat graven.

Ik bezit alles, van mooie leren camerariemen tot lichtgewicht nylon, wissel ze af tijdens mijn persoonlijke en professionele fotografiewerk. Als de schroef loskomt, zou de camera ongeveer 2 inch vallen, totdat deze de limieten van deze veiligheidsriem bereikte. Gelukkig heb ik mijn camera nooit laten vallen, maar het niet gebruiken van een camerariem in een drukke omgeving zoals in de menigte of in een fotoput is geen slim idee. De cross-body riemstijl van Blackrapid plaatst de camera ondersteboven tegen je middel, waardoor je in een oogwenk snel en gemakkelijk toegang hebt.

Hoe je ze ook gebruikt, de niet-verstelbare riemen zijn enorm populair bij eigenaren van compacte en spiegelloze camera's. Dus in mijn ervaring heb ik me moeten wenden tot kleinere bedrijven die professionele, handgemaakte leren camerariemen leveren. Vanwege de geschiedenis van betrouwbaarheid hebben leren camerariemen een lange levensduur aan de zijkant en in veel gevallen ook comfort. Daarnaast biedt een camerariem de fotograaf een niveau van comfort en een handige manier om uw kit mee te nemen.

Als u een compactcamera of lichtgewicht spiegelloze opstelling gebruikt en niet van plan bent snel te bewegen, is het dragen van een camera om uw nek nog steeds een haalbare optie. .

Leave Reply

All fileds with * are required