Worden camera's geleverd met een riem?

Als je alle accessoires doorzoekt die bij een nieuwe camera worden geleverd, vind je kabels en een batterij en wat papierwerk en een riem. Het enige dat ze je niet in de doos geven, is een geheugenkaart. Een schouderriem is een camerariem die op twee bevestigingspunten aan uw camera wordt bevestigd. Meestal worden ze linksboven en rechtsboven op uw camera gemonteerd.

Elke DSLR- of spiegelloze camera wordt geleverd met een eenvoudige schouderriem, dus dit soort draagoplossing is voor de meeste mensen de standaardoptie omdat het bekend is. De beste camerariemen zijn zoveel beter dan degene die bij je camera worden geleverd. Hoewel je je misschien afvraagt waarom het de moeite waard is om geld aan een riem uit te geven als je waarschijnlijk al iets bruikbaars hebt, is de waarheid dat een betere camerariem het geld dat je eraan uitgeeft zeker waard is. Ik gebruik nooit de riem die bij een camera wordt geleverd.

Ze zijn meestal waardeloos en zwak, en erger nog, adverteren voor een camera zonder voordeel voor mij. Een NIKON- of CANON-riem zorgt ervoor dat je opvalt in een menigte voor criminelen, wat je nooit wilt doen. Ik vertrouw er niet op dat ik een camerariem alleen over mijn schouder slinger, dus daar kan ik geen commentaar op geven. Ik gebruik dezelfde riem al 20 jaar en hij heeft elke camera vastgehouden waaraan hij is bevestigd, maar hij heeft talloze punten van mogelijke mislukking.

Met volledig aangespannen riemen geeft de Spiderpro je vingers meer bewegingsvrijheid over de knoppen bovenop de camera. Met een vintage ontwerp dat rechtstreeks uit de mode uit de jaren 70 is gescheurd, is deze retro-geïnspireerde camerariem van Capturing Couture perfect voor de modieuze fotograaf. Als je iemand bent die meestal vanaf een statief fotografeert, heb je daarvoor echt geen schouderriem op je camera nodig. Dat gezegd hebbende, het wedijvert met de kleine Peak Design Leash riem als een ultralichte optie die niet in de weg zit wanneer deze op een camera in een kleine tas wordt verpakt.

De polsband van Peak Designs is prima als je een CSC-camera hebt en je gewoon persoonlijke en reisfoto's maakt. Zelfs als je liever altijd een riem aan de camera hebt, is de Leash licht genoeg om een overweging te zijn voor enthousiaste wandelaars en backpackers. Geweldig artikel, ik heb mijn riemen al, maar dit zou een nieuwkomer in fotografie helpen om over te stappen naar de wereld van het dragen van een camera zonder nekpijn. Wanneer u een camera op deze manier draagt, hangt de lens naar beneden in plaats van weg te wijzen van het lichaam zoals bij de traditionele riemmontagetechniek.

Ik raad deze riem niet aan voor mensen die de hele dag een camera op hun schouder gaan dragen. Ik vind een polsband de beste optie voor point-as-shoot camera's, evenals zeer kleine spiegelloze camera's met korte priemlenzen zoals de EOS M50. Ik geloof dat de Peak Design Clutch een betere optie is voor dat soort kleinere camera's omdat het eigenlijke gewatteerde deel van de handriem korter is. Het voordeel hiervan is dat je hem kunt inkorten om de camera tijdens het lopen dicht bij de heup te houden, maar hem direct kunt verlengen wanneer je de camera wilt optillen om te fotograferen.

Ik merkte dat ik de clip aan de voorkant veel minder gebruikte, en liet hem meestal gewoon hoog bij het schouderstuk liggen, zodat ik het volledige bewegingsbereik had om de camera langs de riem naar mijn oog te schuiven. Cameradragende clips zijn ontworpen om u onmiddellijk toegang te geven tot uw camera zonder deze uit een tas te hoeven halen.

Leave Reply

All fileds with * are required