Hoe lang is een standaard camerariem?

De meest elementaire en waarschijnlijk de meest populaire lengte van de camerariem is ongeveer 27-29 inch met enige instelbare lengte aan de zijkanten. Deze lengte is perfect voor de fotografen die graag hun camera aan hun nek laten hangen tijdens het regisseren van een fotoshoot. Om een comfortabele riem te vinden, moet je eerst nadenken over de breedte en dikte van de riem. Je wilt waarschijnlijk dikke, dikke bandjes vermijden.

Een grote riem kan aan je haar trekken en je laten zweten. Over het algemeen moet de riem ongeveer 3 centimeter of 1 - 1,5 inch breed zijn, geef of neem een beetje naar uw persoonlijke voorkeur. Zoals je kunt zien, betekent de briljante eenvoud van deze riem dat je minstens twee verschillende dingen moet breken voordat je een camera laat vallen. Met een verstelbare riem die crossbody of over de schouder kan worden gedragen, kun je de camera dicht bij je lichaam houden.

Zoek naar een camerariem met een Quick Release-systeem met snij- en slijtvaste Dyneema-banden. Als u niet precies ziet wat u zoekt in vooraf gemaakte camerariemen, overweeg dan om een op maat gemaakte riem voor u te laten maken. Geschikt voor middenformaatcamera's, grote spiegelloze camera's of de tastbare DSLR, u zult comfort vinden met deze handgemaakte riem. Kies daarentegen een dunnere riem voor minder volume, vooral wanneer u fotografeert met lichtere spiegelloze en filmcamera's.

Het extra voordeel van een op maat gemaakte camerariem is dat u de materialen vooraf kunt inspecteren om precies de kwaliteit en het gevoel ervan te kennen voordat u ze koopt. Vergelijk dit met de eenvoudige Leica-riem hierboven, die je camera niet laat vallen tenzij ten minste twee dingen tegelijk falen, en waarop er slechts twee gespen en twee plaatsen met stiksels zijn. Aan het eind van de dag hangt het kiezen van de beste camerariem af van de grootte en het gewicht van uw uitrusting, uw lengte en het gewenste comfort dat u zoekt. De twee grootste nadelen van polsbanden zijn dat ze niet werken voor grotere DSLR-camera's en dat ze slechts één bevestigingspunt bieden.

Landschapsfotografen kunnen snel overschakelen van het dragen van hun camera aan de riem naar het monteren op een statief in een mum van tijd. We raden altijd aan om voor de veiligheid een crossbody riem te dragen, waardoor het onmogelijk is voor de camera om je bezit te verlaten.

Leave Reply

All fileds with * are required